m_1.jpg
m_015.jpg
m_130.jpg

Nieuws Flits

DEN HAAG - De ondernemer Imro Manglie en danslerares Chandra Sukhai hebben

Lees meer...
 
 
Home
Contact
Producten
Productieproces
Tips
Nieuws
Over Manglie
Over De Sluis BV
Media
Vacatures
Home arrow Over De Sluis BV
DROGERIJ, OPSLAG EN 15 TONS RIJSTPELMOLEN
Samenwerkingsverband Overslagsilo De Sluis BV
en
Rijstfabrieken Manglie NV

GESCHIEDENIS

Bij de verstiging van Manglie’s Rijstbedrijf BV in Nederland is de doelstelling: “Export van Rijst en aanverwante producten”, niet gehaald.
De investeringen vanuit Suriname zouden tot een rijstpellerij hebben moeten leiden.

De export- en deviezenbepalingen door de Surinaamse overheid eisten op dat moment dat alle gegenereerde buitenlandse deviezen terug moesten vloeien naar Landskas. Buitenlandse deviezen moesten dan ook geheel worden ingeleverd bij de Centrale Bank van Suriname en exporteurs kregen als vergoeding uitsluitend Surinaamse valuta. Hierdoor konden plannen in Nederland niet gerealiseerd worden.

Na marktonderzoek is de doelstelling verruimd tot overslag en verwerking van voedingsproducten. De overslagmarkt bleek ruimte te geven aan nieuwe overslagmethoden in de cacaosector. De voor rijst bestemde silo kon gezien het multifunctionele ontwerp ook ingezet worden voor de opslag van cacaobonen. De daarop volgende naamswijziging naar Overslagsilo de Sluis BV gaf een duidelijker inzet van de gewijzigde activiteiten.

In de afgelopen jaren is de opslag ruimte gegroeid van een silo met 4.000 ton naar 3 (drie) magazijnen, cacaodepots, met elk meer dan 36.000 ton.

Dit complex is verhuurd aan de Firma Unicontrol Commodity BV welke als Factor een zeer groot deel van de Nederlandse Cacaomarkt beheerd.

De op- en overslag loopt reeds enige jaren zonder problemen en wijzigingen in het aanbod zijn gezien de ligging van het bedrijf en de aanwezige cacaoverwerkende fabrieken nauwelijks te verwachten.

Alternatieven
Gezien momenteel met slechts een grote afnemer gewerkt wordt is het verstandig naar alternatieve activiteiten uit te zien.
Het meest voor de hand ligt de planning voor rijst- in en verkoop weer ter hand te nemen. De eerder geplande rijstverwerking is minder haalbaar gezien de gewijzigde Europese importbepalingen voor rijst, suiker e.a. gewassen.
Omdat de rijstverwerking niet meer economisch in Nederland kan geschieden, moet het voor comsumptie gereedgemaakte product worden geimporteerd vanuit Suriname naar Nederland.

Zo kan Overslagsilo De Sluis BV, Manglie’s vestiging in Zaandam, als distributeur van verpakte rijst, gereed voor cosumptie, optreden.
 
© 2021 MANGLIE'S RIJSTBEDRIJF | DISCLAIMER